Over ons

Wij in Suisse 2016Maak kennis met ons, Guy en Chantal Crick-Silvrants, allebei fervente paardenliefhebbers van kindsbeen af. Guy kan bogen op een jarenlange ervaring in de eventingsport nationaal, terwijl Chantal de dressuurrichting koos. Zij specialiseerde zich in Houding-en Zitcorrectie waarover ze ook enkele e-boeken schreef.

Voor alles is er een leeftijd en via een aantal vrienden kwam Guy in contact met de mensport. Hij verdiepte zich hierin, haalde meteen zijn brevetten en kwam dan op het spoor van de Franches-Montagnes.  Hun uitstraling, intelligentie en hun fantastisch karakter fascineerden ons allebei.

Enkele keren naar Zwitserland in de Jura, op een korte vakantie bracht ons in contact met fokkers ter plekke. En van toen ging het in een versnelling. Mooie veulens gaan uitkiezen, paarden gaan bekijken en ze naar België importeren.

Waarom juist bij ons een paard uitkiezen? Wat maakt ons anders?

Met de paardenkennis die wij allebei door de jaren hebben opgebouwd en het oog op een paard wat we allebei hebben, willen we mensen die op zoek zijn naar een eerlijk, sterk en betrouwbaar paard een aanbod geven. We vinden het uiterst belangrijk dat er tussen paard en ruiter/menner een match is.  We aarzelen ook niet om een paard weigeren te verkopen aan iemand die naar onze ervaring niet exact past bij het paard. We raden dan aan om even een korte pauze in te lassen zodat we op zoek kunnen gaan naar een dier dat wel zal passen bij hun situatie.

Wij voelen ons zeker geen ‘paardenhandelaars’.  We hebben op onze leeftijd niets meer te bewijzen of hoeven niets meer te bereiken. Wat telt is de passie voor dit ras en zorgen dat onze paarden die zowat als onze kinderen zijn, goed terecht komen bij de juiste mensen.

Een Freiberger is niet meteen goedkoop in aankoop  (import vanuit Zwitserland, de actuele vraag ‘naar’, de levensstandaard daar, spelen hierin belangrijke factoren), maar in onderhoud zijn het erg zuinige paarden. Ze zijn zelden ziek, zijn erg werklustig, intelligent, zeer betrouwbaar, lief en onvermoeibaar.

Waar de meeste mensen naar op zoek zijn in een paard, is hoofdzakelijk betrouwbaarheid in omgang en op de baan en dit is vast en zeker een absolute troef met dit ras.

Ben je op zoek naar je ideale recreatie-of menpaard, kom dan zeker eens langs of contacteer ons…

Zo kan je een weekendje verblijven, rustig een paar paarden uitproberen en dan kan je beslissen in alle zekerheid.

Wij met Hash en Lotus