Waarom zou je specifiek ‘bij ons’ een Freiberger kopen?

Sta me even toe….

Een paard moet je kunnen kopen in vertrouwen. Dat is in de paardenwereld helaas niet steeds het geval.

Wie zijn wij? Guy en ik zijn reeds een 50-tal jaren actief in de paarden en sinds een 2-tal jaar met pensioen en we hoeven echt niets meer te bewijzen en zeker al niets te forceren. Wat we doen, doen we omdat het onze passie is. Paarden zijn er steeds geweest in ons leven en zullen er – zolang het fysiek kan – altijd zijn. Die Freibergers zijn als onze kinderen.

Bij ons gaat het er niet om, om ze ‘gauw-gauw’ te verkopen. We willen dat ieder paard met zijn eigenheid ook zijn passende ruiter/mens/menner-equivalent vindt. Onze paarden moeten goed terecht komen, en er ‘happy horse’ kunnen zijn. Freibergers moeten in-en-uit kunnen. Het zijn buitendieren. Ze zijn niet gemaakt om een ganse dag in een stal van 3m op 3m te staan en 3 keer in de week eens buitengehaald te worden voor een uurtje. Freibergers zijn heel graag bij de mens, ze zijn intelligent en willen werken voor jou. Dit is voor ons een eerste vereiste, wil je bij ons een paard kunnen kopen.

We geven er de voorkeur aan dat paarden een tijdje bij ons verblijven als ze van Zwitserland komen zodat we de tijd hebben om ze grondig te leren kennen zodat we bij een potentiële geïnteresseerde persoon haarfijn kunnen uitleggen hoe het dier functioneert.

Soms contacteren mensen ons na aankoop terug om nog wat bijkomende vragen te stellen die we heel graag beantwoorden.

Als u bij ons een paard komt uitproberen, wordt die eerst netjes voorgereden en na een intake gesprek bij een gezellige kop koffie of thee, stellen we al meteen vast of het specifieke paard al dan niet zou passen bij de persoon in kwestie.

Wanneer mensen een keuring vragen, kan dat, klinisch en/of röntgenologisch. Aangezien de dierenarts van de klant niet meteen tot bij ons kan komen gezien de afstand en de tijd, vragen we onze dierenarts, een man met jarenlange ervaring in paarden. De klant wordt geacht bij de klinische keuring zeker aanwezig te zijn. Kan dit niet dan wordt alles gefilmd of worden er foto’s genomen. Uiteraard volgt er een verslag nadien. Wat de röntgen betreft, die worden nadien doorgezonden naar de dierenarts van de klant zodat die zo meteen een 2de advies krijgt.

Pas wanneer alle partijen overeenstemmen kunnen we overgaan tot de verkoop.

Als onze manier van werken u vertrouwen geeft, kom dan gerust eens langs een kijkje nemen.

U bent meer dan welkom!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *