Nazard… Update vanuit Nederland

We kregen enkele dagen terug een deugddoend mailtje van Teuntje. Ze kocht een Freiberger-jonkie van 1.5 jaar oud bij ons (uit een Neverboy du Mécolis) en geeft ons nu een update…

Paardenliefde…

Nazard du Seneut

‘Hoi Guy en Chantal,
Even een update over Nazard. Het is zo’n knappe vent aan het worden.. Hij groeit goed en wordt (als je het mij vraagt) een hele mooie Freiberger. Hij kan het erg goed vinden met zijn leeftijdsgenootje Magnum (een Schwarzwalder Fuchs). Hij gedraagt zich uitstekend – de dierenarts en hoefsmid vinden het een fijn paard om mee te werken. Naar mij toe is hij altijd vriendelijk en er zit geen gemeen bloed in, heb nu al veel vertrouwen in hem. Hij begint wel te kleuteren – af en toe toch even uittesten wat wel mag en wat niet mag, dit zorgt voor erg grappige situaties. We zijn al veel samen bezig – geregeld oefenen met buiten wandelen en andere basis dingetjes zoals voetjes geven, zijwaarts op commando, achteruit etc. Dit doet hij erg goed maar ook erg graag. Hij komt altijd naar me toe wanneer ik er ben en werkt graag mee (ben ik erg blij om).Daarnaast is het een knuffelkont eerste klas – hij kan uren blijven staan zolang ie maar gekroeld wordt. Hartstikke bedankt voor dit fijne paard!
Groetjes,
Teuntje’

Voor wie nog op zoek is naar een Freiberger, de vriend voor het leven, geef maar een seintje en we vinden vast wat bij u past!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *